Klient specjalizuje się w produkowaniu wypieków najwyższej jakości dla osób, które nie tolerują glutenu lub cierpią na celiakię i fenyloketonurię. Głównym celem firmy jest pomoc chorym w poprawie stanu zdrowia oraz komfortu życia poprzez wprowadzanie diety zachowującej wszelkie walory smakowe znane z tradycyjnych wypieków. W ofercie klienta można znaleźć wiele produktów, które zostały przygotowane z myślą o wszystkich, którzy chcą skutecznie zadbać o swój organizm.
Ze względu na konieczność składowania coraz większego nakładu produktów żywnościowych klient postanowił przerobić starą halę produkcyjną na magazyn przystosowany do przechowywania tego typu towarów. Firma wykonała we własnym zakresie prace budowlane, jednak do realizacji pozostał projekt magazynu dopasowanego do przechowywania półproduktów oraz gotowych produktów. Odpowiednio zaplanowana powierzchnia magazynowa powinna umożliwiać sprawne zarządzanie procesami magazynowymi oraz zachowanie pełnego bezpieczeństwa. Istotnym elementem projektu było dostarczenie odpowiednio dobranych regałów.
Wykonano projekt przygotowany z naciskiem na odpowiednie rozmieszczenie regałów oraz optymalny dobór wymiarów, by jak najrzetelniej oddać wymiary hali magazynowej. Dostarczone zostały specjalne regały zgodne z założonym planem, które pozwolą usprawnić procesy przedsiębiorstwa. Zaproponowane rozwiązania pozwolą składować różnego rodzaju towary w tym samym miejscu.
Dzięki dostarczonemu rozwiązaniu artykuły mogą być składowane w większych ilościach na takiej samej powierzchni magazynowej. Wykonany projekt w pełni wykorzystał potencjał skonstruowanej wcześniej hali dzięki zastosowaniu specjalnie dostosowanych regałów. Co więcej, całość została zrealizowana przez jednego wykonawcę – od projektu, poprzez montaż, aż po zadania związane z certyfikacją. Dzięki temu klient mógł liczyć na pełną wygodę i wsparcie w trakcie prac nad magazynem.